Cyklar i Stockholm

Tar du bilen eller cyklar i Stockholm?

Många använder säkert bilen utan att tänka på det, men tjänar man verkligen på det?
Om du bara ska iväg till din lokala affär och handla mat så kanske det är smidigare att använda cykeln istället för att ta bilen. Du slipper att betala för parkering och du får samtidigt röra på dig. Något som blir tyvärr allt mer ovanligare i dagens samhälle.

Kanske är du väldigt medveten om vad du äter och har en jättebra kost, men du hinner inte med att motionera. Tänk till och låt bilen stå och använd din cykel och gör dina ärenden istället. Då får du din motion gratis på köpet samtidigt som du gör ärenden.

Det kan ta ett tag att låta en sak bli till en vana, men tänk vilka fördelar du få av en cykel. Inte bara får du ett hälsosammare liv du slipper också trängas i trafikkön och en cykel är mycket billigare än bilen. Din kropp kommer också att tacka dig för istället för att sitta stilla i en bil så är du i ständig rörelse med en cykel.

Vad har du för belysning i ditt hem?

Använder du glödlampor eller använder du Led belysning?

ledbelysning

Något du kan spara in pengar på i längden är om du kolla vad du använder ofta. Belysning är kanske någonting som inte folk tänker på att de kan tjäna in pengar på. Inte bara drar det mindre ström men de har väldigt många användningsområden.

Led finns i bland annat fjärrkontrollen, i bilen och inte minst som lampor.
Om du har en trädgård fungerar det utmärkt som trädgårdsbelysning.
Förövrigt rekommenderar vi att ha någon form av grönsaker som du själv planterar. Inte nog med blir det godare till maten men kan också utvecklas till ett intresse som förenar både nytta och nöje.

Led lampor använder ungefär 6 gånger mindre elektricitet som en vanlig glödlampa. De har också längre livslängd. De är ideala för arbetsljus exempelvis i köket eller vid kontoret.

Gardiner online

Vi här på mat & dryck har tidigare tagit upp köksrenovering. När du väl renovera glöm inte bort att köpa gardiner online

Allt för ofta så har man helt enkelt inte tid, har man barn så är det mycket som ska göras. Det är mångas verklighet och ibland får man prioritera bort saker helt enkelt. En sak du inte bör prioritera bort är hur ditt hem ser ut. Det är bra för alla, bor man i ett fint hem så speglas det av sig.

Därför är det skönt att det finns alternativ, du kanske inte tänkt på det men man kan köpa gardiner online och då kan du i lugn och ro göra allting hemifrån. Kanske är du en person som spendera en hel del tid i köket och då är det viktigt att du trivs. Gardiner till kök kan omvandla ditt kök till något riktigt hemtrevligt. Med fina motiv som gör att man vill vara i rummet.

En del tänker säkert inte på det men om man inte har några gardiner alls så skulle det märkas om man sätter upp några riktigt fina gardiner. Inte bara för utseendet men också får det döljer lite insyn och ha skydd när solen kommer fram. Det finns en massa alternativ, dels de som har tunt tyg som gör att solen kan leta sig fram lite lättare men även tjockare material som gör att du har bättre solskydd.

Undersök dina möjligheter med att göra ditt kök extra speciellt.

Träskor när du ska plocka svamp

Träskor är smidigt att använda, speciellt i värmen

Nu är sommaren i hög gång, många har semester. Då är det hög tid att gå ut och plocka svamp eller bär. Det finns otroliga möjligheter med svamp, så som svampsoppor & pajer eller bara till yoghurt.
Är du mer av en bär-människa så kan du använda bär till saft men även paj och i vissa soppor. Väldigt bra mat fylld med näring.

Visst kan man köpa både svamp och bär i butiken men de är inte lika färska och inte heller lika goda.

Ta man då på sig varma skor så kan det bli obekvämt om man är i skogen under en längre tid. Därför är det bra att ha alternativ. Ett väldigt bra alternativt är träskor. De är väldigt hållbara och lätta att trä på och av. En hel del är också gjorda med omsorg så man vet att de håller kvalité.

De är också perfekt om du har småbarn, så slipper de kämpa med snörningen. Det är bara att trä på sig och så är man igång.

Träskor är ett väldigt bra alternativ på sommaren, lätt, smidigt och väldigt hållbara.

köksrenovering

Planerar du en köksrenovering

Gör en köksrenovering så får du ett kök du trivs i

Köket är hjärtat i ditt hem, det är där familjen samlas och diskutera vad de gjort och umgås. När det är stora högtider på gång så som jul och nyår så är det oftast i köket folk samlas.
Därför är det bra att ha ett kök där folk kan trivas, ett modernt kök som har energisnåla kylskåp och mycket utrymmen.

Har du tänkt på att renovera ditt kök men vet inte hur du ska till vägar? Är du oense med din familj hur ni ska göra. Det finns skräddarsydda lösningar med smidiga funktioner och förvaring. Bästa av allt är att om du handlar från rätt ställe kan du även få kostnadsfritt hembesök där ni går genom vad som behövs göras.

Du kanske inte tänkt på hur viktigt ett köksbord kan vara? Det äts där, görs läxor, planeras resor spela sällskapsspel. Det är helt enkelt ett centrum för en mängder med aktiviteter.

Det är ett hektiskt liv med mycket som händer, fritidsaktiviteter för barn och elektronik som tar upp en hel del tid. Men när man väl serverar en måltid så är det maten och samtalen som är i fokus, det är en viktig del i en familj. Det är inte så viktigt med måltider, så länge det sker kontinuerligt så alla vet när det är lunch/kvällsmat etc. Om man inte tar den tiden att prata med varandra så finns det en viss forskning som säger att relationer kan skadas. Det finns också forskning i att när folk äter så hjälper det människor att slappna av och då är de mer öppna om saker.

Ett kök är mer än ett rum, ett ställe att äta. Det är ett ställe för familjen att återansluta och växa, ett ställe för avkoppling och få energi. Ta väl hand om ditt kök, ge ditt kök lite ny kärlek genom att göra en köksrenovering.