Blogg

Restaurangutrustning till bra pris

Att hitta rätt restaurangutrustning till ett bra pris kan vara knepigt, speciellt om du ska öppna en restaurang och du inte riktigt vet vart du ska kolla. Där hemma i köket kan det också bli svårt att hitta produkter som håller hög kvalitét medan de inte kostar alldeles för mycket. På Gastroshop hittar du rätt köksutrustning och restaurangmaskiner till de rätta priserna.

Bänkdiskmaskiner

Att ha en bra bänkdiskmaskin är viktigt för att spara tid utan krångel. På Gastroshop hittar du ett stort sortiment av diskmaskiner från olika varumärken, vilket ger dig många olika val för att hitta det som är rätt för dig och ditt kök. 

Kylskåp med glasdörr

Energisparande produkter som kylskåp med glasdörr är speciellt viktiga när man ska vara miljövänlig, och där får du många bra alternativ att välja mellan för att hitta det som fyller just dina krav. 

Annan utrustning du kan hitta där är fettavskiljare, konditorimontrar, kombiugnar, värmehällar och många andra produkter som är nyckeln till ett bra kök och en utmärkt restaurang. 

Besök Gastroshop.se och ta en titt!

Vilken grill passar dig bäst

Brinner du verkligen för grillning och bara älskar att stå ute en sommarkväll och känna den där doften? Eller vill du bara ha en liten grill till din balkong så grannarna inte ska klaga? Det spelar ingen roll för Grillat.se har grillar i alla storlekar och prisklasser. Hos Grillat.se hittar du allt ifrån gasolgrillar till smokers och allt däremellan. Men om du ska köpa en grill, hur ska du då veta vilken som passar dig bäst? Vad är det för skillnader mellan en gasolgrill och en kolgrill egentligen?

En kolgrill har det där ikoniska som många vill ha när man grillar. Det tar lite längre tid och är lite mer jobb då man behöver kol. Man behöver vänta en stund för att få rätt temperatur innan man börjar grilla, men doften och smaken som man får av en kolgrill är oövervinnlig för många och de lägger gärna ner lite mer tid.

Vad är det som är så speciellt med gasolgrillar då kan man undra? Jo, gasolgrillar är mycket smidigare i allmänhet då du varken behöver någon kol eller behöva vänta länge på exakt rätt tillfälle att lägga på köttet. Du får ut mycket mer precision utav en gasolgrill än vad du får utav en kolgrill. Man får såklart inte ut den ikoniska kolsmaken, men du kommer få en fantastisk grillsmak även på en gasolgrill.

Om du vill köpa dig en kvalitetsgrill vare sig det är en kolgrill, gasolgrill eller någon annan sort så kan du titta in på Grillat.se. Där hittar du de bästa grillarna till dom bästa priserna.

Den perfekta grillen

Sommaren är här och grillsäsongen är i full gång! Inget säger sommar lika mycket som den underbara grillade maten och doften av grillat. Om det är dags att uppgradera grillen har grillvaruhuset.se ett mycket stort utbud av grillar och tillbehör. Här hittar ni många typer av grillar såsom kolgrillar, gasolgrillar, kamadogrillar och elgrillar, samt kryddor och allt ni behöver för den perfekta grillkvällen.

Att välja rätt grill kan vara svårt. Särskilt om man inte har kunskap om de olika grilltypernas styrkor och svagheter. Det finns alltid en grilltyp som kommer att passa just dig och din situation perfekt.

Den klassiska kolgrillen är en favorit i trädgårdarna då de ofta är billigare än övriga typer av grillar, samt att de ger den där speciella grillsmaken som de andra grilltyperna saknar. Kolgrillar kräver att du alltid har ett lager med grillkol, tändvätska och tålamod då det tar en stund för grillen att bli varm.

Gasolgrillen är väldigt smidig och enkel att grilla med då värmen enkelt kan justeras och att grillen är redo att börja grilla på direkt. Gasolgrillar är även enkla att rengöra.

Kamadogrillar är tillverkade i ett isolerande keramiskt material som gör att grillen kan hålla en väldigt hög, låg eller jämn temperatur. Detta gör kamadogrillen väldigt flexibel då den fungerar utmärkt att grilla, röka och göra pizza på.

Elgrillar är snabba och smidiga att grilla på och passar utmärkt för er som bor i lägenhet och vill grilla på balkongen.

Grill och BBQ i världsklass

Sommaren är i full gång och det grillas, badas och solas i trädgårdarna. Dessa aktiviteter förknippas starkt med sommaren och så har det alltid varit. Man blir alltid så otroligt hungrig av när grannen står och grillar och alla underbara dofter som sprider sig över gatan. Nu är det din tur att ta på dig grillvantarna och grilla något helt fantastiskt gott.

Det finns otroligt många olika typer och märken när det gäller grillar och tillbehör. Det kan därför vara svårt att veta vilken typ av grill man borde skaffa. De vanligaste typerna av grillar vi hittar i folks trädgårdar är kolgrill, gasolgrillar, elgrillar och kamadogrillar. Dessa 4 grillar har olika egenskaper och en av dem passar garanterat dig. Gasolgrillen är väldigt enkel att grilla med och passar perfekt om du ska grilla till många personer. Med en gasolgrill är det enkelt att justera temperaturen på grillen, vilket gör att du alltid får rätt temperatur. Elgrillen är också enkel att grilla med precis som gasolgrillen. Elgrillens fördel är att de är mer kompakta och oftast tillåtna att grilla med på balkongen. Kolgrillen är aningen svårare att grilla med då det är svårare att justera temperaturen och det tar en stund innan den blir varm. Den stora fördelen med kolgrillen är att den tillför helt otroliga smaker som du inte får med en gasol eller elgrill. Kamadogrillen har samma egenskaper som en kolgrill med skillnaden att det är en keramisk grill som håller temperaturen bra och kan hålla både låga och höga temperaturer.

Hos Grilltältet.se hittar ni många olika typer av grillar i olika prisklasser. Här hittar ni kända varumärken som Napoleongrill, Primogrill, tillbehör och mycket mer.

Utrustning till restaurangköket

Nyligen öppnat restaurang eller kanske behöver uppgradera eran befintliga restaurangutrustning? Då har ni hittat helt rätt! Gastroshop.se har ett stort utbud av utrustning till restaurangkök av hög kvalitet till ett bra pris. Gastroshop ställer höga krav på köksutrustning och restaurangmaskiner, något som är väldigt viktigt i professionella miljöer. Hos Gastroshop hittar ni flera väletablerade varumärken som är kända för att hålla en väldigt hög kvalitet på sina produkter. Med restaurangmaskiner och utrustning av högsta kvalitet kommer ni att ge er själva bästa möjliga förutsättningar till att servera mat i världsklass!

Några produkter

Fettavskiljare

En fettavskiljare är ett krav för verksamheter som bidrar med stora mängder fett. Hos Gastroshop hittar ni många olika modeller av hög kvalitet i flera olika prisklasser. Fettavskiljare består av ett par olika kammare där fettet separeras från vattnet.

Exponeringskyl

Maximera er merförsäljning med en exponeringskyl. En exponeringskyl är perfekt för att visa upp varor i din butik, café eller restaurang. Vanligtvis används de för läsk & öl, men de är väldigt flexibla och kan användas till allt möjligt.

Ni hittar många olika typer av produkter som bänkdiskmaskiner, fettavskiljare, ismaskin, konditorimonter, exponeringskyl, värmehåller och mycket mer. Hela utbudet hittar ni på gastroshop.se.

Få mer energi med Nootropics

Tränar du mycket och vill ha en lite mer motivation och energi. Eller är du en student som sitter uppe hela nätterna och pluggar. Då är nootropics något för dig. Nootropics har använts i århundraden och är  naturens egna minnes förstärkare. Du hittar massor av olika nootropics hos Reachgenius.se. Själva ordet nootropics kommer ifrån grekiskan där “nous” betyder intellekt och “trepein” betyder att vända. Människor har alltid använt olika örter och växter för att förbättra sina förmågor. Som exempelvis Bacopa. Bacopa är en växt som folk i Indien använt i århundraden för att förbättra hjärnfunktioner. Det stimulerar blodflödet till hjärnan för att enklare upprätthålla ett hälsosamt minne. Det är härifrån nootropics kommer.

Bromantane är en utav dom nootropics som dom allra flesta använder. Bromantane är en actoprotector vilket är en substans som hjälper dig under extrema förhållanden. Så det blir mycket lättare att göra saker i extrem kyla eller väldigt hög värme. Det hjälper även med inlärning, minskar trötthet, ökar energin och du får bättre rörelse koordination. Detta fick man ut av en studie som testades på 10 friska individer. Bromantane utvecklades på 1980-talet i Ryssland.

Så sluta sitt och halvsov när du pluggar och få tillbaka din motivation när du tränar med hjälp utav nootropics.

Håkan Borg i Örebro – Bostadsutvecklare med ett stort intresse för mat

Håkan Borg i Örebro jobbar som entreprenör inom branschen för bostadsutveckling. Håkan drivs av ett stort intresse och engagemang för olika former av skapande och kreativitet. Håkan är väldigt kreativ, vilket kommer till användning inom den här typen av bransch där dessa egenskaper kommer väl till användning för att kunderna ska bli nöjda med projektet. Håkan har tidigare i sitt liv arbetat som inredare och grundat ett stort inredningsföretag vid namn Nitton93.

Uppväxt i tätorten Sköllersta strax utanför Örebro där Håkan Borg gick i skolan fram tills gymnasiet. Efter gymnasiet började Håkan Borg att sälja inredning, vilket lade grunden för hans karriär. Håkan har även alltid haft ett stort intresse för mat och matlagning vilket lett till att han grundat ett par restauranger under sitt liv, som har varit väldigt framgångsrika. Utöver bostadsutveckling har Håkan ett stort intresse för sport av olika slag, främst är det golf och ishockey som gäller, då det är favoriterna.

Tillsammans med sin familj bor Håkan Borg i Örebro, som han tycker är en av de absolut bästa städerna att bo i. Örebro är en väldigt trevlig stad som utvecklas i rätt riktning, enligt Håkan. Håkan har ett par favoritresmål i världen som han spenderar sin semester med familjen på. Thailand, San Sebastian och Marbella älskar han, då det är varma platser med en underbar matkultur, samt väldigt avslappnande och trevligt.

Ta en kurs i ledarskap hos CoreCode

Är du kanske köksmästare på den restaurangen du jobbar på. Eller strävar du efter att få den rollen. Men som köksmästare så måste du ha en bra ledarskapsförmåga och kunna ta lite svårare beslut. Hur ska du blir bra på dessa saker då? Jo, CoreCode har flera olika utbildningar som hjälper och utvecklar dina förmågor inom ledarskap och samarbete. CoreCode har tre ledord som dom går efter. Det första är humanism som står för att man som människa ofta har fler möjligheter att agera än vad vi ibland tror. Men med rätt träning så kommer man kunna använda möjligheterna. Det andra är nyfikenhet vilket representerar deras nyfikenhet på kundens och deras utveckling. Det sista ordet är handlingskraft vilket dom tror på utifrån att med aktiva och medvetna val så kommer framgång.

UGL (utveckling grupp och ledarskap) är den mest populära kursen som CoreCode erbjuder. UGL är Sveriges mest efterfrågade ledarskapsutbildning och det är inte utan anledning. Under UGL så kommer du träna med problemlösningar, beslutfattningar och ledarskap i en grupp där du inte känner någon. Att fatta beslut som fungerar för gruppen och för att få beslutet att passa allas förmågor är inte det lättaste. Men efter 5 dagars utbildning så kommer du kunna fatta exakt dom beslut som är bäst i den situationen. Grupperna är mellan 8 och 12 personer där du konstant kommer öva på allt som har med ledarskap att göra.

Så om du vill bli en bättre chef, köksmästare eller någon annan roll som kräver bra ledarskap tveka då inte och ta UGL kursen hos CoreCode.

Inred din restaurang eller bar med rör

Att ha en snygg, unik och tilltalande inredning till sin restaurang är väldigt viktigt. Det finns många olika typer av inredningar och något som blir allt mer populärt är industriell inredning som ger din restaurang eller bar en mer rustik stil. Hos Inredningsrör hittar ni industriell inredning i form av rustika vattenrör tillverkade i stål eller koppar som klarar det allra mesta de kommer att utsättas för i en restaurang eller bar. Hos inredningsrör bygger de kompletta inredningar till restauranger där de använder många olika material som exempelvis kopparplåt, mässing, rostfritt och många fler. Rören är vackra att titta på och väldigt praktiska och robusta då de klarar en hög belastning, vilket är perfekt för en restaurang eller bar. Den unika inredningen kommer garanterat att bli ett samtalsämne under måltiden hos dina gäster.

Inredningsrör säljer inte enbart till restaurang och bar, utan även till privatpersoner. Det finns ett stort utbud av olika möbler såsom toalettpappershållare, klädhängare, handdukshängare, bord, hyllor och mycket mer som du enkelt skruvar ihop då inga verktyg behövs vid montering. Skulle du inte hitta något som passar ditt hem finns det möjlighet att köpa separata delar och designa din helt egna unika möbel. Du behöver inte oroa dig över vilka delar som passar med varandra då alla delar passar med varandra. Detta gör det väldigt enkelt att designa din egen möbel.

Campa på Öland med hela familjen

Har du funderat på camping på Öland? Då är Lundegårds Camping och Stugby på Öland garanterat något för dig och din familj. Lundegårds ligger norr om köpingsvik på Ölands  västra sida med en vacker utsikt över havet och nära till stranden. Hela familjen kommer att trivas här då det finns massor av aktiviteter såsom lekplatser, pooler, volleyboll, äventyrsgolf, löparslingor och mycket mer.

Mat på Lundegårds Camping

På campingen finns det en rustik restaurang som är helt nyrenoverad! Här kan du och din familj njuta av vällagade bufféer i en avslappnad miljö. Här finns det pizzor, taco, salladsbord, grillat, räkafton och mycket mer. Under sommaren erbjuder köksbaren underhållning för både stora som små. Det finns även en minilivs intill campingen som har färskt bröd, glass, snacks, campingtillbehör och mejeriprodukter. Butiken har öppet 8-22 under högsäsong.

Stugbyn

På Lundegårds kan ni hyra en stuga på Öland i flera olika storlekar och prisklasser för att passa just era behov. Stugorna är utrustade med minst 4 bäddar, matplats, kök och uteplats som standard.

Campingen

Campingen på Lundegårds har över 100 tältplatser där ni kan sätta upp ert tält eller husvagn/bil. De stora campingplatserna gör att ni inte behöver trängas med grannen vilket är uppskattat av många.