Vilka är fördelarna med att ta ashwagandha pulver istället för piller?

Ashwagandha är en adaptogen växt som sägs ha flera positiva effekter på kropp och sinne. Det är både en traditionell medicinsk ört och en av de mest studerade örterna idag utifrån dess effekt på stress, ångest och sömn. Ashwagandha finns i både pulverform och pillerform men många hävdar att pulverformen är bättre. I denna blogg kommer vi att ta en titt på varför pulverform kan vara ett bättre alternativ och dess fördelar.

Lättare att ta

Ett av de mest uppenbara fördelarna med pulver av ashwagandha är att det är mycket lättare att ta än piller. Många människor har svårt att svälja piller, särskilt stora sådana. Pulvret kan enkelt blandas med vatten, juice eller smoothie för att skapa en lättare doserbar drink. Detta gör att pulverformen är ett mycket mer fördelaktigt alternativ för dem som har problem med att ta piller.

Bättre upptag

Ett annat skäl till att ashwagandha pulver kan vara bättre än piller är att pulverformen i allmänhet ger bättre absorption i kroppen. När du tar piller, måste kroppen först bryta ned dem i magen innan de kan tas upp i kroppen. Men eftersom pulveret är mikroniserat eller finfördelat, tas det upp snabbare av kroppen. Detta leder till ett mer effektivt upptag av ashwagandha och därmed en större terapeutisk effekt.

Bättre dosering

En annan fördel med pulverformen är att det ger bättre doseringskontroll. När du använder piller kan det vara svårt att avgöra hur mycket du faktiskt får i kroppen. Men med pulverformen kan du använda en våg eller mätsked för att säkerställa att du får exakt samma dos varje gång. Detta kan vara särskilt användbart om du tar ashwagandha för medicinska ändamål och måste ta en specifik dos varje dag.

Mer mångsidigt

En annan fördel med pulverformen är att den är mer mångsidig. Du kan använda den på många olika sätt. Du kan blanda den i din smoothie eller yoghurt, tillsätt den till ditt kokta gröt eller använda det för att göra te. Du kan även använda pulverformen i bakning eller matlagning. Piller, å andra sidan, är i allmänhet begränsade till bara att tas som en kapsel.

Ekonomiskt alternativ

Slutligen kan pulverformen vara ett mer ekonomiskt alternativ. Ofta kan du få ett större utbud av produkt till ett lägre pris än om du köper piller. Självklart varierar priset mellan olika företag och produkter, men det är värt att ta hänsyn till detta när du väljer vilken form av ashwagandha du vill använda. Du hittar ashwagandha pulver och piller på MrHerb.se.

Sammanfattningsvis har du nu lärt dig om fördelarna med att välja ashwagandha pulver istället för piller. Pulverformen kan vara bättre för personer som har problem med att ta stora kapslar och ger bättre doseringskontroll, bättre upptag i kroppen och mer mångsidighet. Dessutom kan det också vara ett mer ekonomiskt alternativ. Oavsett vilken form du väljer, bör du alltid rådfråga din läkare innan du påbörjar ett tillskott med ashwagandha.

Publicerat i Mat