Drinkar för hösten

Hösten ligger precis runt hörnet och snart börjar lövens färger att skifta och lysa upp vår vackra natur. Hösten innebär att vi under ett par månader får se att temperaturen går från varmt till kallt och att det blir mörkare och mörkare under eftermiddag och morgon. Senhösten har oftast inte mycket att bjuda på då vädret och temperaturen brukar svika oss. Under den här delen av året är det lika bra att stanna inomhus och börja tända ljus och ha det mysigt tillsammans med familj, vänner eller i ensamhet.

Hösten förknippas också med olika typer av mat och här dominerar färska svampar som kantareller, köttgrytor, soppor och rätter med äpple. Att anpassa maten med årstider är något som vi ofta gör på automatik och det är inget vi behöver anpassa oss till. Efter maten kan det vara gott med en uppfriskande eller värmande drink i tv-soffan, framför datorn eller under spelkvällen med dina vänner. Ta fram dina bartillbehör för här kommer ett par enkla drinkar som gör hösten rättvisa.

Sangria med äpple och kola

Den här höstiga äppeldrinken är perfekt till tv-soffan och senaste avsnittet av din favoritserie. Drinken passar perfekt att göra till många personer samtidigt och det du behöver är: 1 flaska vitt vin direkt från din vinkylare, 1 flaska äppelcider, 0,5 dl karamellsirap och skivade färska äpplen.

Whiskey med björnbär och mynta

Olika bär är en del av den svenska hösten och såklart har vi en drink med just björnbär. Blanda björnbär, mynta, citronsaft från en halv citron, 1-2 msk honung och is i en shaker, skaka och sila. Tillsätt sedan 0,5 dl whiskey, is och toppa med ginger beer.

Saknar du de grundläggande bartillbehören?

Ta i så fall en titt Dorre.se, här finner du allt du behöver för att blanda goda höstiga drinkar.