Askkopp med lock samt vackra fickaskoppar

Ta hand om dina fimpar på finaste sätt

Det är inte hållbart att kasta sina fimpar i naturen som när du är hemma på balkongen och kan använda ett askfat eller en askkopp med lock. Det kan ibland vara svårt att göra sig av med cigarettfimpen på ett effektivt sätt när du promenerar, vilket du kan göra med en fin fickaskkopp.

Om du kan, använd ett askfat eller ett askfat med lock när du röker. På så sätt undviker du att dina cigarettfimpar hamnar på marken.

Här är några praktiska tips för dig som röker

  • När du går, ta med dig en fickaskkopp som du kan slänga cigarettfimparna i. På så sätt kan du hålla dem borta från marken och utom synhåll och du slipper lukten som annars uppstår i ditt cigarettpaket
  • Var medveten om var du kastar dina cigarettfimpar. Se till att de inte landar i vatten eller i närheten av växter eller på ställen där barn leker. Det kan i vissa fall vara emot reglerna att slänga fimpar utanför sina behållare.
  • Cigarettfimpen är bland det vanligaste skräpet vi har i vår natur idag. Mot bakgrund av detta är det viktigt att veta hur du ska hantera dina cigarettfimpar på rätt sätt när du är ute och rör på dig eller reser.

Hur man bäst rullar egna cigaretter själv

När det gäller att göra egna cigaretter finns det några olika sätt att göra det på. Att börja röka rekommenderas av hälsoskäl inte, men för dig som är rökare idag då kan det vara ett sätt att trappa ner på rökandet. Genom att rulla egna cigaretter och röka färre totalt.

Det första steget är att samla ihop alla förnödenheter som du kommer att behöva. Detta inkluderar tobak, rullpapper, en tändare och filter. Du kan köpa dessa artiklar separat eller i olika kit hos exempelvis jisonprodukter.se.

När du har alla dina förnödenheter måste du bestämma hur mycket tobak du vill använda. Vanligtvis krävs det cirka 0,3 – 0,4 gram tobak för en enda cigarett. Du kan dock använda mer eller mindre beroende på vad du föredrar.

Därefter måste du packa in tobaken i rullpappret. För att göra detta placerar du tobaken i mitten av pappret och viker upp kanterna mot mitten. Använd sedan dina fingrar eller en penna för att rulla det till en rörform.

Om du använder filter är det nu dags att sätta in dem. Tryck helt enkelt in dem i ena änden av cigaretten och tryck ner dem tills de sitter fast.

Publicerat i Mat