Vitpeppar vs. svartpeppar: Skillnaderna som du behöver känna till

Vet du skillnaden mellan vitpeppar och svartpeppar? De flesta tror att de bara är olika färger av samma krydda, men de har faktiskt mycket olika smaker. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera skillnaderna mellan vit och svartpeppar och hur du kan använda dem i din matlagning.

Vitpeppar tillverkas av den torkade, mogna frukten av Piper nigrum-plantan. Frukterna plockas när de är helt mogna och blötläggs sedan i vatten i flera dagar. Detta gör att fruktens yttre skikt mjuknar och separeras från det inre fröet. Fröna torkas sedan och mals till ett pulver. Vitpeppar har en mildare smak än svartpeppar och används ofta i ljusa rätter eller såser så att den inte ger färg åt rätten.

Svartpeppar tillverkas också av växten Piper nigrum, men frukterna plockas innan de är helt mogna. De omogna frukterna soltorkas, vilket ger dem sin svarta färg. Svartpeppar har en skarpare, mer psmak än vitpeppar. Den används ofta i maträtter där man vill ha lite hetta.

Nu när du vet skillnaden mellan vit och svartpeppar, vad kommer du att använda i din nästa rätt? Kommer du att välja den mildare smaken av vitpeppar eller den skarpare smaken av svartpeppar?

Du hittar vitpeppar och svartpeppar på Bestpepper.se.

Publicerat i Mat